Nos i paranazalni sinusi

Uz pomoć endoskopskih metoda ciljano liječenje bolesti nosa i paranazalnih sinusa: krvarenje iz nosa - epistaksa, upalne bolesti - kronični i akutni rinitis i sinusitis, hipertrofija nosnih školjki, devijacija septuma, polipoza nosa i druga stanja koja dovode do opstrukcije, uzrokuju iscjedak i začepljenje nosa te bolove u području sinusa.

Uz klasične tehnike, upotrebom lasera smanjuje se bol i krvarenje, te je često moguće izbjeći nelagodnu tamponadu nosnica.

Septoplastica

Septoplastica je operativno liječenje nepravilnosti nosne pregrade - septuma. Najčešće se ne vidi promjena izvana na nosu.

FESS (functional endoscopic sinus surgery)

FESS (functional endoscopic sinus surgery) pomoću endoskopskih kamera prikazuju se ušća paranazalnih sinusa i nosnice iz kojih se uklanjaju patološke izrasline, polipi i hipertrofična sluznica. Time se omogućuje bolja drenaža sekreta iz sinusa i bolje disanje na nos.

Rinoplastica

Rinoplastica je ispravljanje nosne piramide, funkcionalna i estetska kirurška metoda ispravljanja deformiteta nosa, odnosno nosne piramide. Vidljiva je promjena izgleda nosne piramide.

Epistaksa

Epistaksa je krvarenje iz nosa najčešće uzrokovana proširenim kapilarama Kiesselbachova locusa. Kauterizacija je moguća kemijskim sredstvima, elektroterapijom i laserom.

Dogovorite pregled